Summer and sunshine!

Ски ваканции

   

,,Alpe d`Huez ” ( Алп Д’Юез) е модерен курорт, отличаващ се със слънчеви дни и зашеметяващи гледки към Алпите. Добрата лифтова система позволява на скиорите да се насладят пълноценно на почивката си  в ски зоната, която със своите 250 километра писти, разположени на височина от 1120 до 3330 метра, курортът Alpe d'Huez се причислява към най-големите курорти на северните френски Алпи.

Онези, които предпочитат  спокойните разходки  и по-ниски скорости, могат да се насладят на природата върху ските си за ски - бягане. На разположение са 50 километра прекрасно поддържани писти за ски бягане с различни нива на трудност.

Специално внимание е отделено и на  малките скиори за които е организирана "снежна градина". Деца от две годишна възраст могат да се учат на ски или да се забавляват в снега под зорката грижа на добре обучения персонал.  За начинаещи от седем годишна възраст има ски училище.

Курортът е един от най- оживените места във Френските Алпи. За туристите, които не карат ски, също има редица забавления –  басейн на открито , ледена  пързалка за любителите на кънки,  спортен център, 2 км писта за шейни, СПА центрове, кино, музей, библиотека,  шейни с кучешки впрягове, айс бар,много ресторанти, барове с жива музика, и нощни клубове.

Едно уникално преживяване  са "светлинните седмици", които се провеждат всяка година през месец декември в Alpe d'Huez. Те осветяват цялото населено място с впечатляващ светлинен спектакъл.

                        КАРТА НА СКИ ПИСТИТЕ

Брой на ски пистите 137 лифтове 66
зелени 43 ски-влекове 27
сини 38 седалкови лифтове 25
червени 40 кабинкови лифтове 15

черни

16
Дължина на ски пистите  250 км
лесни   52 км
средни 129 км
трудни   69 км