Summer and sunshine!

Ски ваканции

                        

Курортът Авориаз (Avoriaz) е разположен в ски зоната Порт дю Солей (Portes du Soleil) - най-голямата ски зона в света с общо 650 км писти. Това, което го отличава е, че е изцяло пешеходен и навсякъде може да се отиде със ски, защото улиците представляват ски писти. Колите са заменени с шейни, теглени от коне. Курортът се намира на границата със Швейцария. Преминаването от долина в долина е и преминаване в съседна Швейцария по удобни и сигурни трасета. Ски зоната на Авориаз е част от голямата трансгранична зона Portes du Soleil, която се простира във Франция и Швейцария и има общо 650 км писти. Можете цяла седмица да карате ски без да повторите една и съща. Снежната покривка с годишно натрупване е повече от 8 метра, което означава, че в Авориаз гарантирано могат да се карат ски до втората половина на април. Най-новата част на зоната е „The Stash” и е 100% природно насочена. Нейните писти преминават през голямата гора Лендаре (Lindarets). Има модули от дърво и надписи, приканващи към опазване на природата.
За тези, които никога не са карали и за тези, които отдавна не са се качвали на ските, има специална част, наречена „Софтски”("SOFTSKI"). Тук пистите са адаптирани за начинаещи,отделени са от другите за максимален комфорт.
Извън ските и сноуборда Авориаз предлага и други забавления: разходка с шейни, каране на планински колела по сняг, гмуркане под лед, полети с балон, ледена пързалка, фитнес, СПА, боулинг. Най-новата атракция е Аквариаз (AQUARIAZ) - първият аквапарк в планината, разположен на площ от 2000 м2. В него има три тематични части с гейзери, водни пързалки, изкуствени реки, акватонични зони (джакузи, масажиращи пейки ), плувен басейн.
Курортът е прочут с нощния си живот. Започва се със спектакли на снега и се продължава в ресторантите с най-различна насоченост, за да се завърши в модерните барове и дискотеки за незабравимо преживяване.
Не са забравени и децата. „Село на Децата” на Ани Фамоз („Village des Enfants” d'Annie Famose) събира деца от 3 до 16 годишна възраст. В тази голяма снежна градина малките се учат да карат ски и сноуборд. На по-големите се предлага backcountry и free ride, за да се запознаят със ски зоната Порт дю Солей (Portes du Soleil).

  надморска височина   метри  писти       общ брой  дължина 
най-високата точка                       2466  зелени                5 3 km
най-ниската точка 1200 сини                  25             44 km
местоположение на курорта 1800 червени             14 16 km
денивелация 1266 черни                   6 12 km

            КАРТА НА СКИ ПИСТИТЕ